07.09, 2010, 13:01:43 *
Registriraj se | Prijavi se.
Spregledan e-mail za aktivacijo računa?

Prijavi se s prijavnim imenom, geslom in dolžino seje.

Prenesi Adobe Flash Player.

Domov   Išči Prijava Registracija  
Strani: [1] 2 3 4
  Print  
Avtor Tema: Gynecomastia - bitch tits  (Prebrano 5172 x)
Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« dne: 29.08, 2007, 04:55:36 »

evo znaimljva tema... Grin Grin Grin

Evo za pocetak kako izgleda ginekomastija...

* 1.jpg (10.16 KB, 449x336 - viewed 461 times.)

Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« Odgovor #1 dne: 29.08, 2007, 04:56:06 »

Masno tkivo (telesna mast)

Tkivo bradavice (ginekomastija)

Pectoralis (grudni misic)

* 2.jpg (15.36 KB, 448x338 - viewed 410 times.)

Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« Odgovor #2 dne: 29.08, 2007, 04:56:48 »

Kao sto vidite ono ,,glavno'' je vezano za predeo bradavice i to u stvari predstavlja sustinu problema kod onih koji zahvate ginekomastiju, sto i postoji pseudo-ginekomastija gde se sve svodi samo na masno tkivo iznad pectoralis-a.

* 3.jpg (12.64 KB, 447x337 - viewed 284 times.)

Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« Odgovor #3 dne: 29.08, 2007, 04:57:36 »

Inace, operacije u Americi za uklanjanje gyno-a su veoma ceste i cena se uglavnom krece izmedju 5000 i 10000$ i rade se ne duze od dva sata...

Inace, po istrazivanjima skoro 40% Amerikanaca ima problema sa ovom pojavom.
I nakon klinickog zahvata to izgleda ovako...

* 4.jpg (11.08 KB, 449x336 - viewed 273 times.)

Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« Odgovor #4 dne: 29.08, 2007, 04:58:23 »

Posto vidim ovde na forumu da se mnogi toliko plase ovoga mislio sam da ne bi bilo lose ovo okaciti.
Naravno, mnogi ce ovo povezati samo sa upotrebom AAS, ali kao sto vidite ima mnogih razloga.

Ali, treba napomenuti da velika vecina bodi-bildera nikada nije imala problema sa ovim i samim tim mozete zakljuciti da se pravilnom upotrebom i dobrom organizacijom moze izbeci ono cege se plasimo.

Nekoliko potencijalnih uzroka ginekomastije su:

-   pubertet
-   upotreba androgeno-anabolickih steroida
-   gojaznost
-   upotreba marihuane (ovo je vec diskutabilno)
-   neka vrsta tumora
-   genetska predodredjenost
-   hronicno oboljenje jetre
-   sporedni efekti mnogih lekova
-   starenje
-   Klinefelter-ov sindrom
-   Gilbertov sindrom

Armani
Sr. Member

« Odgovor #5 dne: 29.08, 2007, 06:20:27 »

Zanimljivo.
Dali mozda znas pojam lipomastija i koliko se on razlikuje od ginekomastije?
Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« Odgovor #6 dne: 29.08, 2007, 09:52:10 »

Zanimljivo.
Dali mozda znas pojam lipomastija i koliko se on razlikuje od ginekomastije?
\

mnogo...

ali prvo bih rekao nesto da ima vise vrata gino...tako da se mnogi ne trpiju da gino dolazi samo od hemije..dakle..

Povecanje muških grudi može biti normalna fiziološka pojava u odredenom životnom razdoblju, ili posledica bolesti.
Novorodenacka ginekomastija nastaje nakon rodenja zbog prelaska majcinih hormona estrogena u krv deteta prilikom porodaja. Povecanje se najcešce smanjuje za nekoliko nedelja, retko traje duže.
Izgradnja tkiva dojki kod muškaraca obicno pocinje u pubertetu (adolescentna ginekomastija) kada hormonskom ravnotežom prevagne višak ženskog hormona estrogena. Vecina tinejdžera povecane dojke imaju samo privremeno, retko duže od 20. godine. Povecanje dojke je cesto asimetricno - dojke su nejednako povecane, a ponekad je povecana samo jedna dojka. Ponekad su osetljive na dodir.

Ginekomastija starenja se takode pojavljuje kod zdravih muškaraca kao normalna pojava. Nastaje zbog povecanog pretvaranja muških polnih hormona u ženske, a dodatni uzroci mogu biti lekovi i poremecaj funkcije jetre.
Patološka ginekomastija nastaje zbog tri osnovna uzroka: nedostatka muškog polnog hormona testosterona, povecanog stvaranja ženskog polnog hormona estrogena ili kao posledica uzimanja pojedinih lekova.

Povecano izlucivanje estrogena može nastati zbog više razloga:
- kod tumora testisa
- karcinoma bronha
- kod osoba koje su operisane zbog hermafroditizma (dvostruka polna obeležja), ali je ostalo nešto tkiva jajnika koje proizvodi hormone
- prirodeno bujanje nadbubrežne žlezde (kongenitalna adrenalna hiperplazija)
- pojacan rad štitnjace (hipertireoza)
- tumor nadbubrežne žlezde
- bolesti jetre (bolest jetre kod hronicnog alkoholizma, tumor jetre

itd..itd..itd..itd...

ali....ali...

LIPOMASTIJA je skupljanje masnog tkiva u podrciju grudi! to se narocite moze videti kod momaka koji su ENDOMORF telesnog tipa i svako od njih moze ti reci da sigruno,a to mogu da garantujem ima problema da bi za takmicenje recimo narezao grudi a pogtovo njihov donji deo...

cak i pri jako niskom procentu BF to se moze videti,a jedino moze da nestane ajd da kzem trentuno je prilikom dehidracije organizma tj koristenjem diuretika

najlaksi nacin da se utvrdi dali je ginekomastija ili lipomastija jeste ultrazvuk ili mamografija.

ali u svakom slucaju......mnogi momci imaju LIPOMASTIJU i onda pocienju da se tovare sa gomilom citostatika tj blokatora estrogena i samo jos vise zbunjuju telo

Armani
Sr. Member

« Odgovor #7 dne: 29.08, 2007, 10:03:15 »

Bravo...

Sve sto si napisao tacno, jer i sam sam mnogo procitao o tome i dugo vremena proucavao.
Sam imam problema sa lipomastijom, jer imam povecan nivo masnoca oko grudi najvise na doljnjem djelu.
Mislio sam da se kod mene radio o gyni ali sam proverio sa ultrazvukom i uverio se da je to samo mast i ne hormonske zljezde, koje su znacajne za gynu.
Taj problem se je kod mene pojavio negdje u 12. godini mladosti i jos uvek ga nisam odklonio. Mnogi su rekli da ce to da ode sa dietom, ali nije istina. Evo ove godine sam na dieti postigao prilicno nizak %BF, a jos uvjek imam dosta sala u donjem djelu grudi....samo kad sam izbacio vodu onda su se popravile i zategle ali to nije to.
Mislim, da cu morati kadtad otici do pl.kirurga i proveriti mogucnost da to popravim.
Nazalost, to je jedini nacin na koji cu da potpuno rjesim taj problem.

Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« Odgovor #8 dne: 29.08, 2007, 11:41:10 »

Bravo...

Sve sto si napisao tacno, jer i sam sam mnogo procitao o tome i dugo vremena proucavao.
Sam imam problema sa lipomastijom, jer imam povecan nivo masnoca oko grudi najvise na doljnjem djelu.
Mislio sam da se kod mene radio o gyni ali sam proverio sa ultrazvukom i uverio se da je to samo mast i ne hormonske zljezde, koje su znacajne za gynu.
Taj problem se je kod mene pojavio negdje u 12. godini mladosti i jos uvek ga nisam odklonio. Mnogi su rekli da ce to da ode sa dietom, ali nije istina. Evo ove godine sam na dieti postigao prilicno nizak %BF, a jos uvjek imam dosta sala u donjem djelu grudi....samo kad sam izbacio vodu onda su se popravile i zategle ali to nije to.
Mislim, da cu morati kadtad otici do pl.kirurga i proveriti mogucnost da to popravim.
Nazalost, to je jedini nacin na koji cu da potpuno rjesim taj problem.

tacno...ali to je i posledica toga sto si ti pirlicno dugo vremna bio gojazan covek....pa se neke od posledica kao lipomastija tesko iskorenjujeu./.

ali mislim da ce to sa vremnom da nestane.....

bajdvej...

sto ne pises na slovenacki..slabo te razumem ovako Kiss Kiss Kiss

i da..

pa gde si ti lutko??

Armani
Sr. Member

« Odgovor #9 dne: 29.08, 2007, 12:14:17 »

Uhhh, se opravicujem  Tongue
Naslednjic pisem v slovenscini, da me bo Pedja lazje razumel  Kiss Wink
Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« Odgovor #10 dne: 29.08, 2007, 12:25:24 »

Uhhh, se opravicujem  Tongue
Naslednjic pisem v slovenscini, da me bo Pedja lazje razumel  Kiss Wink

ma ni problem.in jaz se opravicujem  Grin

jaydee bo ostal brez službe  Kiss Kiss Kiss Kiss
« Zadnjič spremenjeno: 29.08, 2007, 12:27:02 by Pedja Petrović » Logged

total
Newbie
*

« Odgovor #11 dne: 29.08, 2007, 13:24:55 »

O tej temi sem že hotel vprašati na forumu. Odlično Pedja, hvala za ta članek (upam samo da ga bo kdo prevedel ker nekaterih stvari ne razumem dobro, drugače pa bom vprašal).

Moj problem je tudi, da imam povečane prsi - ne vem kako naj razložim, ampak ''niple'' mam ko stožce  Grin. Problemov z odvečno maščobo nimam. To me moti predvsem ker čudno zgleda če imam oprijeto majico ker se seveda vidi. Kako bi lahko to rešil? Je operacija edina rešitev? Ne uporabljam steroidov, če to kaj pove.
Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« Odgovor #12 dne: 29.08, 2007, 13:55:33 »

O tej temi sem že hotel vprašati na forumu. Odlično Pedja, hvala za ta članek (upam samo da ga bo kdo prevedel ker nekaterih stvari ne razumem dobro, drugače pa bom vprašal).

Moj problem je tudi, da imam povečane prsi - ne vem kako naj razložim, ampak ''niple'' mam ko stožce  Grin. Problemov z odvečno maščobo nimam. To me moti predvsem ker čudno zgleda če imam oprijeto majico ker se seveda vidi. Kako bi lahko to rešil? Je operacija edina rešitev? Ne uporabljam steroidov, če to kaj pove.

koliko imas godina??

total
Newbie
*

« Odgovor #13 dne: 29.08, 2007, 14:03:56 »

koliko imas godina??

18. Imel sem povečane prsi od nekdaj, potem sem se začel ukvarjati s fitnesom, uredil prehrano, treninge ... Prsi so sedaj OK, samo nipli, kot sem dejal ''kot stožci''.  Huh
Pedja Petrović
THE Team
Global Moderator
Hero Member

pedja@the-nutriton.com

« Odgovor #14 dne: 29.08, 2007, 14:19:08 »

koliko imas godina??

18. Imel sem povečane prsi od nekdaj, potem sem se začel ukvarjati s fitnesom, uredil prehrano, treninge ... Prsi so sedaj OK, samo nipli, kot sem dejal ''kot stožci''.  Huh

ma to je sve ok.....pubertet jos uvek nije gotvo..

hormoni divljaju...

ne birni..sve je ok..

samo nadji neku dobru puncu koja voli da se gazi i sto cesce.. Tongue Tongue

Strani: [1] 2 3 4
  Print  

Pojdi v: