30.07, 2010, 12:32:51 *
Registriraj se | Prijavi se.
Spregledan e-mail za aktivacijo računa?

Prijavi se s prijavnim imenom, geslom in dolžino seje.

Prenesi Adobe Flash Player.

Domov   Išči Prijava Registracija  
Strani: 1 [2]
  Print  
Avtor Tema: koleno  (Prebrano 1771 x)
chaos
Full Member

« Odgovor #15 dne: 16.02, 2010, 23:07:52 »

Sam sploh lahko pozdravim koleno ? Ali se meniskus lahko sam zaceli ?
Tečem oziroma šprintam po snegu (ne boli me če tečem samo naravnost, kakršni koli hitri premiki levo desno me zaboli), boli me pri skokih (ko globoko počepnem dol in se odrinem - to kar je v košarki pogosto). Šprint po mehkem snegu se mi zdi dober za noge.

Še enkrat... Kako se lahko sam pozdravim ? Če mi lahko opišeš kako se meniskus zaceli če ga mažem z grelnimi geli? Omiliš že lahko bolečino, ampak ko pride do določenih gibov si spet na istem kot pred počitkom.
dr. Aleksandar
THE Team
Moderator
Hero Member

« Odgovor #16 dne: 17.02, 2010, 10:47:28 »

Ultrazvočna preiskava kolena je za diagnozo poškodbe meniskusa le orientacijska, tako da pri tebi diagnoza seveda še ni potrjena oz. dokončna. Poskusi s kako kuro fizioterapije(laser,UZ v kombinaciji z geli). Če to ne pomaga boš moral res na pregled k ortopedu in ev. artroskopijo.

Sam se meniskus sicer lahko zazdravi (počitek+fizioterapija), če je lezija manjša.Pri večjih poškodbah je potrebna artroskopija/kirurgija, vendar tako kot sem rekel, pri tebi diagnoza ni jasna oz. se jo iz Uz pregleda kolena ne more postaviti.

Aleksander Đorđevski, dr. med.
chaos
Full Member

« Odgovor #17 dne: 17.02, 2010, 13:31:09 »

Katera je najučinkovitejša fizioterapija ? Imaš kaj izkušenj kaj je najbol pomagalo ?
Doma sem si dal na koleno tens za kakšne 20 min, ga dal dol in koleno me je pričelo bolet. Dober ali slab znak ?

Elektroterapija       Trajanje       Cena
protibolečinska terapija (DD, IFT, TENS, iontoforeza)    /    11,00 €
elektrostimulacija    /    11,00 €
biofeedback    /    12,00 €
terapija z laserjem    /    11,00 €
magnetoterapija    /    15,00 €

« Zadnjič spremenjeno: 17.02, 2010, 18:40:58 by chaos » Logged
dr. Aleksandar
THE Team
Moderator
Hero Member

« Odgovor #18 dne: 17.02, 2010, 21:21:39 »

Tens ti ne bo veliko pomagal, ker nimaš prizadetih mišic/ligamentov. Od ostalega kar si navedel bi ti načeloma vse moralo pomagati. Ne razumem pa, zakaj navajaš cenik, ker vse to ti brezplačno pripada zaradi poškodbe.

chaos
Full Member

« Odgovor #19 dne: 17.02, 2010, 22:48:24 »

Cenik je biu samo zraven ko sm copy paste dal. Brezplačno že, ampak so čakalne vrste...
Sepravi če bi hotel npr terapijo z laserjom oba kolena na levem notranji, na desnem oba meniskusa, bi plačal dvojo ali isto ceno ?
dr. Aleksandar
THE Team
Moderator
Hero Member

« Odgovor #20 dne: 18.02, 2010, 16:20:56 »

Načeloma plačaš dvojno ceno vendar je vse stvar dogovora.

chaos
Full Member

« Odgovor #21 dne: 04.03, 2010, 16:26:16 »

Bi pomagal BF stimulator ? Ali pa infrardeča luč ?
« Zadnjič spremenjeno: 04.03, 2010, 18:03:43 by chaos » Logged
mata
Hero Member

« Odgovor #22 dne: 27.03, 2010, 14:11:05 »

Imam eno vprašanje, glede mojega brata.

Trenira nogomet (več let) in pred tem¸ ni imel nobenih težav s kolenom. Sedaj zadnjih 14 dni pa ima težave. Boli ga na levi - notranji strani kolena (slika spodaj). Bolečina se je pojavila sama od sebe (ni se udaril ali kaj podobnega).

Če naredi npr. počepe ne čuti bolečine (počep na poškodovani nogi). Pravi, da med treningom ne čuti nekih velikih bolečin, ampak se mu nato bolj pojavijo po. Če koleno malo obrne (na levo ali desno), ter če nogo - koleno "zategne" nazaj čuti kar precejšne bolečine. Pri tem ko zategne nazaj mu tudi močno poka.

Kaj bi lahko bilo to oz. kaj naresti da bi te bolečine minile?

Slika:

* koleno.JPG (36.41 KB, 486x648 - viewed 26 times.)
« Zadnjič spremenjeno: 27.03, 2010, 14:58:47 by mata » Logged
dr. Aleksandar
THE Team
Moderator
Hero Member

« Odgovor #23 dne: 29.03, 2010, 08:56:54 »

Lahko je poškodovana kakšna vez, lahko pa je vnetje burze, t.j. nekakšne "žogice", ki je skrita pod ligamentarnim aparatom in omogoča, da kite nemoteno potekajo ob gibanju.To se večkrat zgodi pri nogometaših. Poskusi naj s hlajenjem, kakšno protibolečinsko kremo ,seveda potrebuje nekaj dni počitka. V primeru da to ne bi prav nič pomagalo, bo moral opraviti UZ kolena, lahko da je poškodovana tudi kakšna vez.

mata
Hero Member

« Odgovor #24 dne: 29.03, 2010, 17:57:16 »

Aha.

Sedaj je rekel, da ga je začelo boleti še od zadaj za kolenom, na sredini. Mogoče je res prišlo do kakšnega vnetja (velikokrat dva treninga dnevno).
Če gre za kakšno vnetje je verjetno to lahko povezava - bolečine na zgornji sliki ter sedaj od zadaj za kolenom ??
Pa še to, prejšnji teden je vmes počival par dni, pa je bilo potem bolje (ampak ne še čisto 100%), potem pa je začel spet trenirat pa so se spet pojavile bolečine. Tako da možno da gre za kakšno vnetje. Samo to se lahko potem stalno pojavlja ali kako ??

Drugače pa hvala za odgovore.
dr. Aleksandar
THE Team
Moderator
Hero Member

« Odgovor #25 dne: 29.03, 2010, 20:22:58 »

Zadaj za kolenom lahko boli Bakerjeva cista, skratka cista, ki se pri mnogih ljudeh nahaja v zadajšnji kolenski kotanji. Bolečina se rada ponavlja in je cisto potem potrebno odstraniti.Glede na podatek, da mu je bilo bolje po počitku, z veliko verjetnostjo res gre za kakšno vnetje. Naj poskusi s kakšno protibolečinsko kremo in hlajenjem kolena.

mata
Hero Member

« Odgovor #26 dne: 02.04, 2010, 16:47:46 »

No danes je bil pri fizioterapevtu in je rekel, da ima "malce" nategnjeno dvoglavo mečno mišico (nevem točno kje, ker se nisem toliko menil z bratom, ampak verjetno mora biti čistu pri vrhu oz. narastišču, zato ga je pa tudi bolelo za kolenom, ter pri "zategu" kolena nazaj....bolj spodaj pri meči ga pa tako ali tako ni bolelo nič).
Rekel mu je tudi, da mora počivati 14 dni, ter da lahko teče, ter kolesari, seveda čisto na rahlo....
Za kolenom in dol proti mečni mišici je dobil tudi neke trakove.
« Zadnjič spremenjeno: 02.04, 2010, 18:13:33 by mata » Logged
damjan
Newbie
*

« Odgovor #27 dne: 04.04, 2010, 12:35:40 »

tako se zacne.in NA KONCO UGOTOVI DA JE SPREDNJA POKNILA.POTREBN JE ITI KI DOBREMU ORTOPEDU NA PREGLED.saj pri men tako.meniskus,pa ono pa tretje,vnetja razlicna itd.in na konco seveda sprednja krizna.je treba takoj pri prvi poskodbi hitr ugotoviti kaj je narobe.kasneje je pozn.pristanes na operaciski. Cry
Strani: 1 [2]
  Print  

Pojdi v: