30.07, 2010, 12:26:29
Registriraj se
|
Prijavi se
.
Spregledan
e-mail za aktivacijo računa?
1 Ura
1 Dan
1 Teden
1 Mesec
Neomejeno
Prijavi se s prijavnim imenom, geslom in dolžino seje.
Prenesi Adobe Flash Player.
Domov
Išči
Prijava
Registracija
Športna prehrana in dodatki - THE Forum - Fitnes in bodybuilding forum
>
Trening
>
Moč, eksplozivnost
(Moderatorji:
Natan Hojč
,
Sebastjan Simler
) >
Kako mocni ste?
Strani:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
32
« previous
next »
Print
Avtor
Tema: Kako mocni ste? (Prebrano 25159 x)
MrT
Newbie
Re: Kako mocni ste?
«
Odgovor #420 dne:
06.03, 2010, 00:33:57 »
Avtor citata: spartan1 , 05.03, 2010, 21:39:02
MrT; Glede na to, da praviš, da si "lesen", naredi nekaj na sami fleksibilnosti in mobilnosti! Hmm, kako pa potem deadlift izvajaš, če si "lesen"?
hmm ja sm zbral narobe besede... deadlift izvajam dlje časa zato sem ga bolj navajen (sem ga izvajal tudi doma), u bistvu pri squatu si ne upam višat preveč kilaže ker se bojim da nimam prave tehnike. Edit: aja sej to sm že prej napisu sorry
«
Zadnjič spremenjeno: 06.03, 2010, 00:36:24 by MrT
»
ZigaPajo
Newbie
«
Odgovor #421 dne:
06.03, 2010, 01:49:40 »
Kar se tiče treniranja za moč al treneranja za mišice je dost otročje razglablat o tem kaj je bolš. Eni premetavajo uteži in majo v glavi velke mišice, drugi pa to delajo da bojo močni. Za kar kol se odločš tud tisto drugo vrlino izbolšuješ sam mn izrazito pač.
Čeprou js še zmer mislm da ti prej moč v življenu prou pride kot velke mišice, če ma pa kdo drugačno mnenje ga čist spoštujem.
Turk90
Full Member
«
Odgovor #422 dne:
06.03, 2010, 01:52:18 »
Okok, sej samo pač to me je zanimalo.
Mja, samo mi poveš za nekoga ki ima mišice in ni močen?..
Loznar
Jr. Member
«
Odgovor #423 dne:
06.03, 2010, 03:12:41 »
Ja sej mišice dobiš, ker delaš za moč in si posledično močan.
primer nekoga ki ima mišice ni pa močan (za moje pojme močan) : maratonec recimo
Turk90
Full Member
«
Odgovor #424 dne:
06.03, 2010, 04:12:28 »
Haha....pa dej mi sliko enega nabildanega maratonca?!..
Maratonci so znani po tem da so zelo suhi in lahki. In tudi je težko posplošit tako stvar. Sigurno se tudi med maratonci najdejo ljudje ki so močni in taki ki niso.
«
Zadnjič spremenjeno: 06.03, 2010, 04:14:25 by Turk90
»
Loznar
Jr. Member
«
Odgovor #425 dne:
06.03, 2010, 05:06:59 »
Ja jaz nisem kriv da se narobe izražaš, rekel si kdor ima mišice ne kdor je "nabildan". Ne gre za nobeno posplošitev. Sicer je tudi vprašanje kaj ti jemlješ pod močan in iz tega potem pride ven ves problem razumevanja.
Pa razne te debate so brez vezne dokler človek nima nekje:
1.5x benča
2x počepa
2x deadlift
100kg clean&jerk
,ko to dosežeš potem se lahko začne zmišljevati, da ti moč ni več prioriteta in ne razumem ljudi, ki dvignejo počep svojo lastno težo in začnejo govorit kako jim moč ni pomembna. Pol imaš tud razne ljudi nabildane zgori spodi pa nič in pol se še čudijo, da jih boli hrbet itd.
Zdej najdi mi nekoga nabildanega po tvoje, ki nima vsaj tako razmerje.
Pa prej si vprašal, da ne razumeš zakaj kdo dela na moči, zakaj si ne vzameš čas in greš pogledat recimo kakšne slikce powerlifterjev, da boš mogoče videl zakaj, išči predvsem slike po kategorijah tam med 80kg- 100kg, ker tam pazijo na kilograme pa boš mogoče presenečen nad "nabildanostjo".
Masoli
Sr. Member
«
Odgovor #426 dne:
06.03, 2010, 11:26:33 »
77kg
Continue to the maximum
Bull
Hero Member
PEZ figurica
«
Odgovor #427 dne:
06.03, 2010, 12:29:10 »
Avtor citata: Dusko Madzarovic , 05.03, 2010, 16:14:05
Lahko si zelo močan in obenem zgledaš ko kup dreka......ampak važno da si srečen.
Lahko zelo dobro zgledaš in se obenem močan.....in si lahko spet srečen,
torej,
odvisno kaj izbereš v življenju. Vsak ve zase......
Can I get extra cheese with that?
spartan1
Full Member
«
Odgovor #428 dne:
06.03, 2010, 13:05:39 »
MrT; Kaj je zdaj problem pri počepu? Zgolj slaba tehnika? Al "lesenost" in posledično NEmoreš narediti optimalne tehnike? Deadlift sem pa izpostavil zato, ker če si "lesen" tudi NEmoreš narediti optimalne tehnike!
Vse odvisno od cilja! Če posedaš po pussy napravah in delaš v večini neke izolacijske vaje(kao mišica-možgani), če še nekak napreduješ in ti je cilj zgolj izgled, potem še delaj to naprej! Drgač pa tak način vadbe NErazvija čisto nič drugega kot mogoče mišice...
Če ti je pa cilj neka funkcionalna moč, enostavno must to have; SQ, DL, BP in MP!!! Seveda proste uteži! Kdor ignorira te power vaje, je slab v njih in se bo vedno nekaj izgovarjal...! In če si soliden v teh vajah, bo soliden tudi pri nekih težje fizičnih delih
Citat
Pa razne te debate so brez vezne dokler človek nima nekje
1.5x benča
2x počepa
2x deadlift
Točno tako! In to so že zelo lepi razultati, če so delani RAW, v optimalni izvedbi in brez podpore "popra"! In, če je povrh tega še rekreativec in razvijaš še ostale komponente!
Da bi bil močan, pa tudi NIpotrebno delati samo v rangu pon. 1-3 in to je zame NEumnost! Tudi repetetivna moč sekundarno dviguje maximalno! Torej, če nekdo napreduje v 3 mescih pri počepu npr. iz 5 X 100kg na 9 X 100kg, je zagotovo pridobil na moči in tudi maximalna se mu je zagotovo povečala!
Zgledati kot "kup dreka" in biti močan mi ravno NEgre čist skupaj! Dost powerlifterjev, weightlifterjev v težji kategoriji in raznih težko-atletov je res zalitih, a vseeno je zgled precej, precej robusten in daleč od "kup dreka"! Zgledati kot "kup dreka" si jaz predstavljan tiste najdebelejše ljudi na svetu(200kg+ sala), ki NEdelajo nič druge, kot jejo, spijo, gledajo TV!
Po drugi strani, pa seveda obstajajo tu BB, ki so brutalno močni! Npr. Coleman, Jackson, ipd. AMPAK če hočeš bit močan, je potrebno tako trenirati in ti BB večinoma trenirajo tako, potem pa samo malo dodajo še izolacije in to je to!
Torej imeti mišice, še NEpomeni moči, če tako NEtreniraš!
In fakt je, po fitnesih večina folka tako NEtrenira in posledično NEmorej biti močni, uporabni, imeti razvite še ostale komponente!
«
Zadnjič spremenjeno: 06.03, 2010, 13:07:22 by spartan1
»
Train like a motherfucker for 10 years, no breaks, no bullshit, nothing but you and the bar, the rack and some chalk.
Once you do this, you'll be able to read most things about training and realize if they're full of shit or not! -Jim Wendler
Turk90
Full Member
«
Odgovor #429 dne:
06.03, 2010, 15:14:53 »
Loznar, mišice ima vsak, tako da če tistega nisi uspel razumet je čudno, ker ostali so..
Drugače pa se meni zdi bolj pomembno, da nekdo naredi serijo od 12 s 100 kg bencha, koda 1 krat dvigne 130 kg.
Jaz sem samo hotu povedat, da če se ukvarjas s fitnesom in oblikovanjem postave, lahko še vedno dosežeš konkretno moč. S tem, da boš imel posledično tudi lepo postavo.
Videl sem posnetek od uporabnika Zigapajo in me je zanimalo zakaj se je usmeril v moč, ker se mi zdi za njegovo postavo ze zelo mocen.
Zdej pa, če ti dam konkreten primer:
Imaš 2 možnosti in 1. je
-imet lepo in privlačno postavo in konkretno moč
-al pa kot je reku duško, izgledati "kot kup dreka", in se hvalit okoli da imaš 150 kg bencha
Ne vem no, meni se zdi osebno prva opcija dosti boljša. Zdej pa če si powerlifter in imaš še super postavo, pol pa zakon.
«
Zadnjič spremenjeno: 06.03, 2010, 15:20:18 by Turk90
»
MrT
Newbie
«
Odgovor #430 dne:
06.03, 2010, 17:22:48 »
Avtor citata: spartan1 , 06.03, 2010, 13:05:39
MrT; Kaj je zdaj problem pri počepu? Zgolj slaba tehnika? Al "lesenost" in posledično NEmoreš narediti optimalne tehnike? Deadlift sem pa izpostavil zato, ker če si "lesen" tudi NEmoreš narediti optimalne tehnike!
Vse odvisno od cilja! Če posedaš po pussy napravah in delaš v večini neke izolacijske vaje(kao mišica-možgani), če še nekak napreduješ in ti je cilj zgolj izgled, potem še delaj to naprej! Drgač pa tak način vadbe NErazvija čisto nič drugega kot mogoče mišice...
Če ti je pa cilj neka funkcionalna moč, enostavno must to have; SQ, DL, BP in MP!!! Seveda proste uteži! Kdor ignorira te power vaje, je slab v njih in se bo vedno nekaj izgovarjal...! In če si soliden v teh vajah, bo soliden tudi pri nekih težje fizičnih delih
Slaba tehnika.
Ja meni je glavni cilj razvit mišice(pridobiti mišično maso) in poboljšat moj izgled, nimam namena bit powerlifter, to pa ne pomeni da mi moč ni pomembna.
Ko se bom privadil pravilne izvedbe squata in bom kaj konkretnega dvignil bom prišel sem in napisal
«
Zadnjič spremenjeno: 06.03, 2010, 17:27:11 by MrT
»
ZigaPajo
Newbie
«
Odgovor #431 dne:
07.03, 2010, 03:43:30 »
Avtor citata: Turk90 , 06.03, 2010, 15:14:53
Loznar, mišice ima vsak, tako da če tistega nisi uspel razumet je čudno, ker ostali so..
Drugače pa se meni zdi bolj pomembno, da nekdo naredi serijo od 12 s 100 kg bencha, koda 1 krat dvigne 130 kg.
Jaz sem samo hotu povedat, da če se ukvarjas s fitnesom in oblikovanjem postave, lahko še vedno dosežeš konkretno moč. S tem, da boš imel posledično tudi lepo postavo.
Videl sem posnetek od uporabnika Zigapajo in me je zanimalo zakaj se je usmeril v moč, ker se mi zdi za njegovo postavo ze zelo mocen.
Zdej pa, če ti dam konkreten primer:
Imaš 2 možnosti in 1. je
-imet lepo in privlačno postavo in konkretno moč
-al pa kot je reku duško, izgledati "kot kup dreka", in se hvalit okoli da imaš 150 kg bencha
Ne vem no, meni se zdi osebno prva opcija dosti boljša. Zdej pa če si powerlifter in imaš še super postavo, pol pa zakon.
turl90 če prou razumem tvoj komentar namiguje da izgledam kot kup dreka. heh
Turk90
Full Member
«
Odgovor #432 dne:
07.03, 2010, 06:57:55 »
Nenene...
Zdaleč od tega, pač zgledaš kot normalen človek, ki pa ima zelo veliko moč glede na postavo..
Masoli
Sr. Member
«
Odgovor #433 dne:
07.03, 2010, 11:49:49 »
Avtor citata: Turk90 , 07.03, 2010, 06:57:55
Nenene...
Zdaleč od tega, pač zgledaš kot normalen človek, ki pa ima zelo veliko moč glede na postavo..
Mogoče je pa nekaterim ravno to cilj
«
Zadnjič spremenjeno: 07.03, 2010, 15:27:56 by Masoli
»
Continue to the maximum
Turk90
Full Member
«
Odgovor #434 dne:
07.03, 2010, 14:53:13 »
Avtor citata: Masoli , 07.03, 2010, 11:49:49
Avtor citata: Turk90 , 07.03, 2010, 06:57:55
Nenene...
Nekaterim ravno to cilj
Mislim, da to kr si napisal je zelo zgrešeno. Mislim, da ni človeka ki bi se ukvarjal z dvigovanjem utezi in bi mu blo useeno za svojo postavo.
Torej je tebi bolj pomembno da poves pred prijatli, da si močen, koda bi naredu lep vtis pred kasno punco?
In še nevem, zakaj si nekdo nebi želel lepše postave? Sej ne govorim o neki huge mišični masi, ampak o normalnih prsnih in tako.
«
Zadnjič spremenjeno: 07.03, 2010, 14:55:04 by Turk90
»
Strani:
1
...
27
28
[
29
]
30