30.07, 2010, 12:28:40
Registriraj se
|
Prijavi se
.
Spregledan
e-mail za aktivacijo računa?
1 Ura
1 Dan
1 Teden
1 Mesec
Neomejeno
Prijavi se s prijavnim imenom, geslom in dolžino seje.
Prenesi Adobe Flash Player.
Domov
Išči
Prijava
Registracija
Športna prehrana in dodatki - THE Forum - Fitnes in bodybuilding forum
>
Trening
>
Mišična masa
(Moderator:
Dusko Madzarovic
) >
VAJE V FITNESU
Strani:
1
...
3
4
[
5
]
« previous
next »
Print
Avtor
Tema: VAJE V FITNESU (Prebrano 18075 x)
Dzezy
Hero Member
Re: VAJE V FITNESU
«
Odgovor #60 dne:
14.10, 2009, 15:40:13 »
Avtor citata: FLEX , 14.10, 2009, 15:19:33
Avtor citata: Sebastjan Simler , 14.10, 2009, 15:18:35
Avtor citata: Masoli , 14.10, 2009, 15:04:23
Avtor citata: Mateywhey , 13.10, 2009, 15:00:28
Hy mene zanima pakšne so prednosti in slabosti če treniraš 5× na tegen za celo telo
Odvisno kaj treniraš, kaj je cilj, če je to fitnes, bolj bodybuilding usmerjen, potem definitivno ne, saj takšni treningi preveč ˝poškodujejo˝ mišico da bi se lahko dovolj hitro regeneriral.
lahko argumentiraš za koga/s kakšnim ciljem bi bil takšen trening primeren? še vedno čakamo Dzezya
Dzezy je še na šihtu in nima časa
Dzezy še hodi v šolo.
Nisem mislil točno določene osebe, ampak bolj na FLEX-ov odgovor "Nima smisla, vsi delamo drugače" (ne dobesedno). Če vsi delamo drugače (tudi jaz, ja), še ne pomeni da je vse druga slabo in da druge možnosti ne obstajajo oz. drugačen trening, izven "standardov".
Sebastjan Simler
THE Team
Global Moderator
Hero Member
THE Nutrition Tekmovalec
«
Odgovor #61 dne:
14.10, 2009, 15:43:35 »
Avtor citata: Masoli , 14.10, 2009, 15:36:11
Hy mene zanima pakšne so prednosti in slabosti če treniraš 5× na tegen za celo telo
Odvisno kaj treniraš, kaj je cilj, če je to fitnes, bolj bodybuilding usmerjen, potem definitivno ne, saj takšni treningi preveč ˝poškodujejo˝ mišico da bi se lahko dovolj hitro regeneriral.
lahko argumentiraš za koga/s kakšnim ciljem bi bil takšen trening primeren? še vedno čakamo Dzezya
Za olimpijskega dvigovalca:D Jaz delam 6x na teden celo telo vsak dan od tal vlečem, počepe, potiske... praktično vse mišice telesa, nekaj časa sem prakticiral celo 2x dnevno, vendar sem se prekuril po kakšnih 2h mescih. Torej nekdo ki mu je pomembna tehnika, moč in eksplozivnost ima lahko korist od 5x tedensko celo telo. Vnedar kot sem rekel karkoli kjer delaš na več kot 3 ponavljaje na serijo, razne bodybuilding tehnike itd... se mišica preveč poškoduje, da bi bilo to možno, razen za krajša obdobja.
koliko serij, katere vaje, koliko ponovitev, kakšna intenzivnost treninga je? kolikšen je tvoj 1RM in kolikšen % 1RM na treningu dviguješ? kakšen je napredek in kaktera je tvoja športna disciplina? treniraš sam ali z trenerjem? koliko časa traja takšen trening in kakšne pavze imaš med serijami/ponovitvami? leta?
takšen način treninga se ne sklada z mojim razmišljanjem in dojemanjem treningov z utežmi, zato me zanimajo konkretni odgovori na zgornja vprašanja
predvidevam, da si olimpijski dvigovalec oz. si želiš postati?
[NAtural FR3AK]
.: Osebni trener :.
www.migajZmano.si
seba@migajzmano.si
040 461 261 begin_of_the_skype_highlighting 040 461 261 end_of_the_skype_highlighting
“I dream big dreams, believe in them, set goals to achieve them, and take action to make them become reality.”
FLEX
Sr. Member
«
Odgovor #62 dne:
14.10, 2009, 15:51:33 »
vendar sem se prekuril po kakšnih 2h mescih.
ne vem zakaj pol sploh sprašuješ,če si že v praksi sam videl da nima smisla.
Mateywhey
Newbie
«
Odgovor #63 dne:
14.10, 2009, 18:27:21 »
ja ja, saj te vidim kak si razbacan.
FLEX
Sr. Member
«
Odgovor #64 dne:
14.10, 2009, 18:59:50 »
Avtor citata: Mateywhey , 14.10, 2009, 18:27:21
ja ja, saj te vidim kak si razbacan.
Od treninga 5xtedensko celo telo ziher nisem
Masoli
Sr. Member
«
Odgovor #65 dne:
14.10, 2009, 20:25:34 »
Avtor citata: FLEX , 14.10, 2009, 15:51:33
vendar sem se prekuril po kakšnih 2h mescih.
ne vem zakaj pol sploh sprašuješ,če si že v praksi sam videl da nima smisla.
Jaz nič ne sprašujem, samo povedal sem da se da trenirati iste mišice vsak dan, prekuril sem se po treningu 2x dnevno vsak dan, razen nedelja. 1x dnevno ni problema.
Continue to the maximum
Masoli
Sr. Member
«
Odgovor #66 dne:
14.10, 2009, 20:39:13 »
Avtor citata: Sebastjan Simler , 14.10, 2009, 15:43:35
Za olimpijskega dvigovalca:D Jaz delam 6x na teden celo telo vsak dan od tal vlečem, počepe, potiske... praktično vse mišice telesa, nekaj časa sem prakticiral celo 2x dnevno, vendar sem se prekuril po kakšnih 2h mescih. Torej nekdo ki mu je pomembna tehnika, moč in eksplozivnost ima lahko korist od 5x tedensko celo telo. Vnedar kot sem rekel karkoli kjer delaš na več kot 3 ponavljaje na serijo, razne bodybuilding tehnike itd... se mišica preveč poškoduje, da bi bilo to možno, razen za krajša obdobja.
koliko serij, katere vaje, koliko ponovitev, kakšna intenzivnost treninga je? kolikšen je tvoj 1RM in kolikšen % 1RM na treningu dviguješ? kakšen je napredek in kaktera je tvoja športna disciplina? treniraš sam ali z trenerjem? koliko časa traja takšen trening in kakšne pavze imaš med serijami/ponovitvami? leta?
takšen način treninga se ne sklada z mojim razmišljanjem in dojemanjem treningov z utežmi, zato me zanimajo konkretni odgovori na zgornja vprašanja
predvidevam, da si olimpijski dvigovalec oz. si želiš postati?
Star sem 19 let, treniram šele od Marca, teža je 94kg, 1RM max za poteg je 105kg, za sunek 125kg. S treningom je pa tako, zdaj sem ga popolnoma spremenil oz. mi ga je spremenil trener. Drugače pa trening v osnovi poteg in nalog+sunek, zadnji počep, sprednji počep, potem pa razne druge vaje, razna vlečenja (za poteg, za nalog, iz klad...), razne variacije dvigov (poteg iz visa, nalog iz visa, poteg na moč, nalog na moč...), za moč zgornjega dela razni potiski (shoulder press, push press, push press z odmikom, benč...), določene dopolnilne vaje za tehniko, predklon, vaje za trup...
Trening traja ponavadi 2+ uri, število ponovitev je odvisno od faze, recimo če je pripravljalna faza, potem se poleg osnovnih vaj dela dosti dopolnilnih vaj, večinoma s težami 80-85% 1RM, s 3-4 ponovitvami, v manjši meri tudi z večjimi težami. V tekmovalnem delu (pred tekmo) pa se bolj osredotoči na glavne vaje, teže 90%+ s samo 1 ponovitvijo. Pavze pa od 2-5 min. Število serij pa je 4-8 delovne + ogrevalne. Ponavadi okoli 5 različnih vaj na trening. Tako na kratko, veliko se da še o tem razglabljat.
Napredek je pa spet tako, prvo leto se hitro napreduje potem pa vedno počasneje, kot v vsakem športu. Biatlon je seštevek teže v potegu in sunku, in recimo če se kvalitetno trenira je lahko napredek v biatlonu prvo leto 50kg, naslednje 30kg, potem 20kg...
«
Zadnjič spremenjeno: 25.01, 2010, 21:34:16 by Masoli
»
Continue to the maximum
Uroš Savkovič
Hero Member
«
Odgovor #67 dne:
21.10, 2009, 12:51:50 »
Avtor citata: Mateywhey , 13.10, 2009, 18:58:31
zakaj ne
simple...
Telo potrebuje tudi regeneracijo...
Kdor drugemu jamo koplje, potrebuje kramp in lopato
chaos
Full Member
«
Odgovor #68 dne:
23.01, 2010, 16:28:55 »
Lahko nadomestim drog(palico) z utežmi za začetek ?
Katere vaje priporočate za noge ? Mrtvi dvig,..? Kolikokrat na teden ? Predvsem za košarko me zanima.Imam 2x na teden šprinte in 2x plyo (regeneracijske dneve imam kolebnico ali pa trening na vreči)
PON:PLYO NOGE
TOR:KOLEBNICA
SRE:KOORD LESTEV+AGILITY ŠPRINTI
ČET:VREČA
PET:ŠPRINT V HRIB+PLYO V HRIB
Kam naj vtaknem fitnes nog ?
Dzezy
Hero Member
«
Odgovor #69 dne:
23.01, 2010, 17:27:24 »